Home Over het Dorpsoverleg Dorpsvisie 2021(PDF) Rapport Groenbeheer (PDF) archief

Treinuitval: Dorpsoverleg houdt vinger aan de pols

Treinuitval: Dorpsoverleg houdt vinger aan de pols

8 oktober 2021

Beste mede-Boskopers,

Het Dorpsoverleg blijft de vinger aan de pols houden als het gaat over de treinuitval op de lijn Alphen-Gouda-Boskoop.

Dat is een van de conclusies na het overleg van het Dorpsoverleg, de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de provincie Zuid-Holland op woensdag 6 oktober. In dat overleg werden de klachten van reizigers uit Boskoop namens het Dorpsoverleg besproken. Treinreizigers hadden geklaagd over het veelvuldig uitvallen van treinen.

In het overleg heeft een NS-vertegenwoordiger uitgelegd op welke manier de vervoerder werkt aan het verder verbeteren van de treindienst. Dat gebeurt in samenspraak met de provincie en met ProRail. De provincie is verantwoordelijk voor de vergunning (concessie) van de NS, ProRail is de beheerder van het spoor.

Aan de hand van de meest recente cijfers blijkt dat de treinuitval in de afgelopen maanden fors is teruggebracht. Bovendien heeft de NS een aantal initiatieven genomen om de resultaten op de lijn verder te verbeteren. Gezamenlijk werd geconcludeerd dat de uitval helaas nooit naar nul gebracht kan worden maar dat elke trein die uitvalt er eentje te veel is.

NS, provincie en Dorpsoverleg hebben ook afgesproken dat er vooralsnog geen nader overleg noodzakelijk is tenzij de situatie daarom vraagt.

(ES)

Dorpsoverleg Boskoop