Home Over het Dorpsoverleg Dorpsvisie 2021(PDF) Rapport Groenbeheer (PDF) archief

Dorpsoverleg maakt ‘Rapport Groenvoorziening en onderhoud’

Achterstallig onderhoud.

8 september 2021

Beste mede-Boskopers,

De oproep op Facebook om onkruid in de Boskoopse plantsoenen te melden, heeft enkele tientallen reacties opgeleverd. Daarom heeft het Dorpsoverleg besloten om de meldingen te bundelen en een ‘Rapport Groenvoorziening en onderhoud’ te maken.

Om iedereen de kans te geven bij te dragen aan dit groene zwartboek is de reactietermijn verlengd. Wij geven iedereen tot en met donderdag 23 september de kans om met een reactie te komen. Kom svp met meldingen van onkruid in plantsoenen (of andere openbare plekken) en maaiachterstand in Boskoop. Graag met foto’s want een goede foto zegt immers meer dan 1000 woorden.

Interim-voorzitter Sjaak Koster zegt dat het Dorpsoverleg zich gedwongen voelt tot deze actie. ,,Aan de reacties zie ik veel boosheid en irritatie, maar helaas ook berusting. Mensen hebben het al eens gemeld en denken: het heeft geen zin meer. Als we alle meldingen bundelen, dan wordt misschien duidelijk dat het echt een probleem is”.

Volgens Koster heeft Boskoop weliswaar de naam van een prachtig groen dorp en de status van Greenport, maar als je er rondloopt dan zie je overal achterstallig onderhoud van de groenvoorziening en heel veel onkruid. Dat heeft niets te maken met stimulering van biodiversiteit. ”Wij mogen van de gemeente verwachten dat de groenvoorziening en onderhoud op orde is”, aldus Koster.

Hoe reageren? Op Facebook, Twitter of via een mail aan het dorpsoverleg. Graag met foto’s: info@dorpsoverlegboskoop.nl

Het blijft natuurlijk altijd goed om overwoekerde en vervuilde plantsoenen te melden bij de gemeente:

Klik hier voor website Alphen aan den Rijn Melding Openbare Ruimte (opent in een apart venster)

Is er sprake van overlast of van een gevaarlijke situatie, bijvoorbeeld omdat het uitzicht is belemmerd, dan kan dat ook via:

Melding Bomen en Groen (opent in een apart venster)

(ES)

Dorpsoverleg Boskoop