Home Over het Dorpsoverleg Dorpsvisie 2021(PDF) Rapport Groenbeheer (PDF) archief

Opnieuw gesprekken over opknapbeurt centrum Boskoop

Opnieuw gesprekken over opknapbeurt centrum Boskoop

24 november 2021

Beste mede-Boskopers,

De gesprekken van het Dorpsoverleg met de gemeente over de opknapbeurt voor het centrum van Boskoop spitsen zich nu toe op drie onderwerpen: de omgeving Bootstraat/Barendstraat, de leegstand van de winkels rond het Gouweplein en de villa Van Teylingen.

Bij de omgeving Bootstraat/Barendstraat wordt een inventarisatie gemaakt van de situatie. Deze straten zijn in de afgelopen jaren verwaarloosd. Dit is ten koste gegaan van de leefbaarheid en de veiligheid. Na de inventarisatie komt er een plan van aanpak, zo is de afspraak.

Rond het Gouweplein staat een aantal winkels leeg. Deze leegstand maakt het centrum minder aantrekkelijk. De gemeente gaan in gesprek met onder meer Hoogvliet Vastgoed om te bekijken wat er mogelijk is.

De villa Van Teylingen blijft ook onderwerp van gesprek. De raad heeft weliswaar uitgesproken dat dit een gemeentelijk monument moet worden, maar dat betekent niet dat er meteen een oplossing is. Het is voor het Dorpsoverleg onacceptabel dat de villa nog jaren leeg blijft staan, verder verkrot en vernieuwing van dit deel van het centrum frustreert.

De gesprekken van het Dorpsoverleg met de gemeente zijn op gang gekomen nadat dit overleg samen met de Dorpskern Winkeliers een plan voor een opknapbeurt van het centrum aan raad en bestuur heeft aangeboden.

(ES)

Dorpsoverleg Boskoop