Home Over het Dorpsoverleg Dorpsvisie 2021(PDF) Rapport Groenbeheer (PDF) archief

Provincie mengt zich in discussie uitval treinen

Provincie mengt zich in discussie uitval treinen

22 september 2021

Beste mede-Boskopers,

Ook de provincie mengt zich in de discussie over de uitval van treinen op de lijn Alphen-Gouda. In een brief aan Provinciale Staten stelt de nieuwe gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer) dat het een wisselend beeld is. In april en mei van dit jaar waren er weliswaar meer uitvallen dan in 2020 en 2019, maar in de maanden juni en juli vielen er juist minder treinen uit.

Het Dorpsoverleg gaat begin oktober overleggen met de Nederlandse Spoorwegen over de uitval. Voorzitter Sjaak Koster van het Dorpsoverleg kan in het AD Groene Hart weinig begrip opbrengen voor de uitleg van de provincie. ,,Hij kan wel stellen dat er in het ene jaar minder uitval is dan in het andere, maar dan kan de situatie nog steeds bagger zijn en voor mensen die afhankelijk zijn is elke uitvallende trein er één teveel. Wij vertolken gewoon de mening van reizigers en als uit de cijfers van de provincie blijkt dat er alleen al in mei van dit jaar 130 ritten vervielen en in juli 55, dan vinden wij dat nog steeds niet normaal. Van de NS willen we straks horen wat ze eraan gaan doen”.

Uit cijfers waarover het Dorpsoverleg beschikt blijkt dat de trein op het traject Gouda-Alphen dit jaar (tot vandaag) op 36 dagen 48 keer storing heeft gehad. ,,En die cijfers spreken voor zich", aldus Koster. Overigens beklaagt ook de reizigersorganisatie Rover zich over de storingen.

(ES)

Dorpsoverleg Boskoop